Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookies) használ. A honlap további böngészésével Ön hozzájárul a sütik használatához. A sütikről részletesebben itt olvashat.Rendben
Boregyetem 2016

A Boregyetem kétnapos előadás- és kóstolósorozata minden évben a leginkább aktuális borászati témákat érinti, valamint mindig meglepetéssel is szolgál, legyen az a Budapest Borfesztivál vendégországának bemutatása, vagy egy gourmet előadás. Elismert, hiteles szakemberek, izgalmas előadások, kiváló borok.

 

boregyetem

gomb_boregyetem_1nap gomb_boregyetem_2nap

Idén a Borfesztivál 25. születésnapja különleges alkalmat ad arra, hogy a magyar borkultúra megújulásának emblematikus alakjaival közösen tekintsünk vissza az elmúlt közel három évtizedre. Szeptember 5-én, hétfőn, izgalmas utazást tegyünk a kilencvenes és a kétezres évekbe, majd visszatérünk napjaink trendjeihez, és áttekintjük, mi változott a borkészítés, a gasztronómia és a borfogyasztási szokások terén. Mindezt persze a korszak meghatározó borait kóstolva!
Szeptember 6-án rendhagyó módon egy igazi gourmet csemegével készülünk: összeállítottunk egy igazi kávékurzust a Nespresso-val! Minden, amit a kávéról tudni szeretnél: honnan jön, hogyan készül, hogyan kóstold, és hogyan ismerd fel az igazi minőséget. Természetesen azért lesznek borok is, hogy teljes legyen az élmény!
  

FIGYELEM!
Kedvezményes Borfesztivál jegyvásárlási lehetőség a Boregyetemen

(kattintson a részletekért)

 

Fontos információk 

Időpont: Szeptember 5 és 6. 16.00-19.00 

Helyszín: MOM Kulturális Központ, Kupolaterem - TÉRKÉP

Ár: 4 500 FT/fő/nap 

Az ár a következőket tartalmazza:

  • különleges előadások meghatározó szakembereitől
  • 9-10 különleges bor kóstolása (első nap), kávé- és borkülönlegességek (második nap)
  • minőségi sajtok a SZEGA Foods jóvoltából
  • NaturAqua ásványvíz fogyasztás

 

1. NAP PROGRAMJA

 A megújulás úttörőitől a generációváltásig: 25 év a magyar borkultúrában

boregyetem_2015_595_242


1. Borstílusok és a borkészítési technológia változásai
Előadók:
Thummerer Vilmos
tulajdonos – Thummerer Pince, Eger
Lamport József

főborász – Thummerer Pince, Eger

 
2. Bor és gasztronómia
Előadók:
Pintér Katalin
tulajdonos, ügyvezető – Gerbeaud Café, Onyx Étterem, Émile Étterem
Dr. Csizmadia András
gasztrofilozófus – Bor-Schola
 
3. Borpiac és borfogyasztási szokások
Előadók:
Dr. Harsányi Dávid
marketingkommunikáció szakirányvezető, főiskolai docens – Budapesti Gazdasági Egyetem, Külkereskedelmi Kar, Marketing Intézeti Tanszék

Zilai Zoltán

igazgató – Budapest Borfesztivál
elnök – Magyar Bor Akadémia

 

A borok

1. rész

  • Egri Csillag Grand superior, 2013 – Thummerer Pince
  • Vili Papa Cuvée, 1995 – Thummerer Pince
  • Vili Papa Cuvée, 2011 – Thummerer Pince

2. rész

  • Sáfránykert Olasz rizling válogatás, 2014 – Figula Pincészet
  • Villányi Cabernet sauvignon barrique, 1993 – Gere Attila Pincészete
  • Kopár Cuvée, 2007 – Gere Attila Pincészete
  • Szekszárdi Bikavér reserve, 2007 – Takler Borbirtok

3. rész

  • Kunsági Kékfrankos Rosé, 2015 – Gál Szőlőbirtok és Pincészet
  • Zsadányi Hárslevelű pezsgő – Zsadányi Pincészet

 

2. NAP PROGRAMJA

Ismerd meg a gourmet kávék világát!
Kávé- és borkóstolás borkedvelőknek a Nespresso-val

Nespresso-Boros-FB-600x250_3

 
1. Bevezető: kis kávétörténelem, kávékészítés, újabb trendek
 
2. Ráhangolódó borkóstoló: 2 borpár
- szüreti időpont meghatározása, és annak hatásai a borban; fókuszban a savtartalom.
- a barrique érlelés hatása a borra, 2 vörösbor példáján bemutatva
 
3. A kávékóstolás szempontjai és a hibátlan kávé jellemzői
- tudnivalók és interaktív kóstoló
 
4. A nüanszok: terroir és gasztronómia
- különleges termőterületek kávéinak kóstolása
- kóstolással egybekötött kávé-sajt harmonizáció

 

Előadók:
Nagy Zsolt
kávé nagykövet – Nespresso
C
sorba Gábor
sommelier, képzési vezető – Bortársaság

  

A borok

  1. pár: Konyári Chardonnay 2015 vs. Pannonhalmi Hemina 2015
  2. pár: Skizo Vörös 2015 vs. Heimann Birtokbor 2013

 

A kávék (és a párosított sajtok)

  • Livanto
  • Indriya from India
  • Rosabaya de Colombia (Furnols, francia félkemény sajt)
  • Dulsao do Brasil (Ranolder, magyar kemény sajt)

 

A kávékról bővebben a nespresso_logo oldalán olvashat.
 

JEGYVÁSÁRLÁS

 

jegyvasarlas_gomb

hírlevél 
borász, borkereskedő
borkedvelő
A feliratkozással elfogadja  adatvédelmi elveinket
Közösség 
Főtámogató 

Kiemelt partnereink