Gasztronómia

Csak úgy, mint a többi nagy fesztiválon, a Budavári Borfesztiválon is egyre inkább előtérbe kerül a gasztronómia. A kilátogató közönség egyre nagyobb figyelmet fordít a választékra, az újdonságokra, valamint a helyben készült friss ételekre. Ezt szem előtt tartva válogatjuk össze a gasztronómiai kiállítóinkat és állítjuk össze a Borfesztivál kínálatát.
Fesztivál gasztronómia

 

A Budavári Borfesztiválon szeptember 9-13. között idén megújuló gasztronómia fogadja a látogatókat, a vendégek öt napon át engedhetnek a kiváló ételek és borok csábításának.

 

ÚJDONSÁG! Gasztro sétány

 

A Gasztro sétány street food újdonságokat vonultat fel a régi Villányi korzó helyén. A kiállító vendéglátók mellett kellemes kerti hangulat várja az odalátogató közönséget.
Újdonságként a Montenegrói Gurman frissen készült grill ételeivel mutatkozik be. Ezen felül a sétány kínálatából egy pár: füstölt bébicsirke, glutén- és tojásmentes Hal & Chips, a folyamatosan megújuló KOLBice és friss bagelek a Bakker jóvoltából.

 

Természetesen a fesztivál egész területén, a régi megszokott helyeken felbukkannak a jól bevált, régi partnerek is.

 

Gasztronómiai kiállítók

 (Kattints a térképre a nagyobb felbontásért)

 

Az Országkonyha a magyar fesztiválételek széles választékával várja a látogatókat. Kínálatába emeli a magyar konyha egyik tájjellegű, kimondottan laktató ételét, a kanizsai dödöllét. A Gerbeaud és a „A Szarvasgomba Világa” tovább színesíti az Oroszlános udvar gasztronómiai kínálatát. A Csülök Bár, a Savoyai terasz árkádjai alatt csülkös pacallal, füstölt-főtt csülökkel csábítja az éhes vendégeket, idén újdonságként a Nemzeti Galéria Sajtterasza pármai sonkás foccacia-t kínál rukkolával a látogatóknak. Frissen, kemencében sütött magyaros ételekkel, extra feltétekkel készül a Keleti felvezetőnél a Szittya Pita Kemencés Kenyérlángosozó és Kemencés Szittya Buci. Idén sem hiányozhatnak a kínálatból a kézműves sajtok, a „Nemzetek Sajtversenye” standjánál amerikai sajtkülönlegességeket is megízlelhet a közönség, közvetlenül a verseny szervezője, a SZEGA Market standja mellett. A Tokaji udvarban a Molnár’s kürtőskalácsnál a legnépszerűbb ízeket kóstolhatják meg a vendégek, a Bolka pedig számos új ízélményt okozó édes meglepetéssel készül. Hagyományos, kézzel húzott házi rétesek színes palettájáról válogathatnak a Rétesházban a Balatoni udvarra látogató vendégek.

 

Az extra energiára vágyó vendégek kipróbálhatják a Pellini Caffé kávéspecialitásait is, valamint az utóbbi évekből már jól ismert Caffé Ricci kiváló minőségű termékeit.

 

A kiállítók névsorát ezen a linken találja.

 

hírlevél 
Ami érdekel:
Bor
Gasztro
Rendezvények
Ajánlatok
Játékok
A feliratkozással elfogadja  adatvédelmi elveinket
Közösség 
Főtámogató 

Kiemelt partnereink